Vodafone City 0%

Këtu do të gjeni të gjithë elementet e Portës së ҫdo qyteti.

Elementi 1

Ndihma a) Lindi më 3 Maj të vitit 1916 në Progonat të krahinës së Kurveleshit, në një familje me tradita atdhetare. Si anëtar i klubit patriotik “Arbëria” iu dedikua arsimit dhe gjuhës shqipe. Gjej rrugën e emërtuar në nder të tij dhe skano tabelën.
Ndihma b) Tabela që duhet të skanohet emërton rrugën që lidh Ambasadën Amerikane me atë Hollandeze. Pranë Stadiumit “Qemal Stafa”.

Elementi 2

Ndihma a) Objekti qe duhet skanuar ndodhet pikërisht pranë një institucioni arsimor, shumë prane nje tjeter institucioni, atë të Fakultetit të Inxhinierisë

Elementi 3

Ndihma a) Pllaka e mermerit që duhet nxitosh për të skanuar mban emrin e një presidenti amerikan, i cili ka vizituar Shqipërinë .

Elementi 4

Ndihma a) Tabela në fjalë mban emrin e një insititucioni publik i cili shërben për mbrojtjen e të drejtave të pronësisë industriale

Elementi 5

Ndihma a) Kërkoni institutin e arsimit të mesëm jo publik më “teknologjik” në Tiranë.

Elementi 6

Ndihma a) E pozicionuar midis rrugës Don Bosko dhe Mine Peza, tabela që duhet të skanoni ju tregon drejtimin që duhet të merrni për të shkuar drejt qendrës, bulevardit Zogu I apo Spitalit.

Elementi 7

Ndihma a) Skanoni tabelen qe gjendet në kryqëzimin e rrugës Dashamir Fagu me një rrugë që merr emrin nga regjisorja e filmit “Taulanti kërkon një motër”.
Ndihma b) Gjej dhe skano tabelën rrugore e cila ndodhet në krah të tabelave orientuese historike të kryeqytetit.

Elementi 8

Ndihma a) Tabela rrugore që duhet të kërkoni jep informacione për destinacione brenda dhe jashtë qytetit dhe ndodhet pranë një ish muzeu.
Ndihma b) Skano tabelën rrugore që ndodhet në kryqëzim të Blv. “Dëshmorët e Kombit” me Blv. “Bajram Curri”.

Elementi 9

Ndihma a) Tabela e rrugës që po kërkon mban emrin e kryeqytetit të ishullit Sri Lanka. Skano tabelën e rrugës.
Ndihma b) Skano tabelën e rrugës qëndodhet në kryqëzim me rrugën Liqeni i Thatë .

Elementi 1

Ndihma a) I njohur gjithashtu si Shkodrani, ai ishte nëpunës i konsullatës britanike në Shkodër, oficer kalorësie në Bolonjë, revolucionar i Risorgimento-s, nëpunës i Perandorisë Osmane dhe veprimtar i Rilindjes Kombëtare Shqiptare. Gjej rrugën me emrin e personit dhe skano tabelën.
Ndihma b) Në kryqëzim me rrugën që mbart emrin e kryeqytetit Rumun gjendet tabela me emrin e autorit të vëllimit poetik "Bardha e Temalit".

Elementi 2

Ndihma a) Objekti që duhet skanuar është emërtuar sipas principatës që lulëzoi në Balëz të Shkodrës në shekullin e XIV, Principata e … Skano tabelën që mban emrin e saj.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga ndodhet pranë Vilës Ahmet Zogu. Emri i saj është një titull fisnikërie dhe mbiemri ngjason me një planet.

Elementi 4

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës pingule me Rr. Anastas Durrsaku.

Elementi 5

Ndihma a) Nxitoni drejt “shtëpisë” së veprave të artit figurativ.

Elementi 6

Ndihma a) Objekti që duhet të skanoni mban emrin e nje monumenti mesjetar dhe ndodhet në afërsi të Bulevardit Dyrrah.

Elementi 7

Ndihma a) Skanoni tabelën e një rruge në afërsi të teatrit Aleksandër Moisiu.
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet skanuar është vazhdim i rrugës “Bukuroshja e Durrësit”.

Elementi 8

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila mban emrin e një prej patriotëve të njohur durrsak të lëvizjes atdhetare të Nëntorit 1912.
Ndihma b) Tabela e rrugës që po kërkoni ka si vazhdimësi rrugën M.Varoshi . Nxito dhe skano!

Elementi 9

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën orientuese e cila jep informacion për turistët që vizitojnë qytetin e Durrësit .
Ndihma b) Tabela orientuese ndodhet shumë pranë Gjimnazit jo-publik “Rilindja”. Shpejto dhe skano tabelën.

Elementi 1

Ndihma a) Emëri i Profesorit dhe Linguistit të famshëm i lindur në këtë qytet.
Ndihma b) Gjej tabelen që mbart emrin e kësaj rruge, 500 metra në veri të universitetit Aleksandër Moisiu.
Paralele e Rr.Hamit Grykshi dhe Rr.Simon Shyteriqi. Skano Tabelën me emrin e kësaj rruge.

Elementi 2

Ndihma a) “Urë” lidhëse e Rr.Piro Shuteriqi dhe Rr.Ismail Zyma. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 3

Ndihma a) Kryqëzim i rrugës Shën Thanasi. Skano tabelën.

Elementi 4

Ndihma a) Rruga që duhet të identifikoni mban emrin e një kirurgu të famshëm , themelues i Universitetit të Mjekësisë në Shqipëri.

Elementi 5

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e një prej rrugëve në afërsi të rrugës Mustafa Kotherja.

Elementi 6

Ndihma a) Mbiemri i individit pas të cilit është emërtuar rruga ngjason me emrin e krahinës ku bën pjesë qyteti i Beratit.

Elementi 7

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e një rruge që ndodhet midis rrugën Qamil Guranjaku dhe Rrugës 7 Marsi.
Ndihma b) Vendodhja e tabelës që duhet skanuar ndodhet në kryqëzim me rrugën Qamil Guranjaku.

Elementi 8

Ndihma a) Vendodhja e rrugës mban emrin e një prej figurave të ndritura që ka firmosur aktin e Pavarësisë për qytetin e Elbasanit. Gjej dhe skano tabelën e rrugës .
Ndihma b) Rruga e kërkuar në të cilën ndodhet tabela që duhet të skanoni pozicionohet pranë urës e cila shtrihet në Rr. Kadri Hoxha.

Elementi 9

Ndihma a) Rruga ndodhet në kryqëzim me rrugën Egnatia .Gjej dhe skano tabelën e rrugës
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet skanuar ndodhet paralel me rrugën Albert Kavaja.Elementi 1

Ndihma a) "Shtëpia" e Zonjës së Shkodrës, pikturuar nga më i shquari mes artistëve shkodranë Kolë Idromeno, e ndërtuar sidomos falë kontributeve të familjeve të krishtera shkodrane.
Gjeni dhe skanoni tabelën që tregon orientimin drejt saj.
Ndihma b) Vend kult i fesë së Krishtere, që në vitin 1993 i bekuar nga Papa Gjon Pali II.

Elementi 2

Ndihma a) Objekt historik që mban emrin e një legjende shumë të njohur. Skano tabelën që orienton drejt objektit.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga që duhet të kërkoni mban emrin e një individi, mbiemri i të cilit na kujton shpendët. Skano tabelën .

Elementi 4

Ndihma a) Rruga mban emrin e piktorit rilindas më të madh Shqiptar, i ashtëquajturRaffaello Sanzio i dytë. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 5

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni është ndodhet midis rrugës Zef Juban Ilia dhe rrugës At Zef Valentini.

Elementi 6

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni është e pozicionuar midis rrugës Doktor Xhavit Beli dhe rrugës Dobracit.

Elementi 7

Ndihma a) Degëzim i rrugës Edith Durham me drejtim për nga rruga Don Bosko.
Ndihma b) Tabela që duhet skanuar ndodhet në rrugën përballë sheshit “Isa Boletini”.

Elementi 8

Ndihma a) Tabela mban emrin e një prej shesheve të njohur të qytetit të Shkodrës, shumë pranë rrugës Jeronim de Rada. Gjej dhe skano tabelën.
Ndihma b) Gjej dhe skano objektin, i cili ndodhet në kryqëzim të Rr. Kardinal Mikel Koliqi me Rr.Ludovik Saraçi.

Elementi 9

Ndihma a) Tabela e rrugës që po kërkon ndodhet pranë sheshit Kiras të qytetit të Shkodrës.
Ndihma b) Gjej dhe skano tabelën e rrugës vazhdimësia e të cilës, mban emrin e presidentit të parë të Republikës së Kosovës.Elementi 1

Ndihma a) Ky Shërbim në Shqipëri e ka zanafillën shekuj më parë. Tashmë me zhvillimet në teknologji nuk është më e nevojshme sakrifica e lajmëtarëve, të cilët udhëtonin nga një krahinë në tjetrën për të përcjellë një mesazh.
Gjej institucionin e dedikuar për shpërndarjen e mesazheve dhe jo vetëm...

Elementi 2

Ndihma a) Rruga paralel me rrugën.Ushtarakët. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga e emërtuar sipas një date historike që i përket muajit më të shkurtër të vitit. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 4

Ndihma a) Tabela mban emrin e lumit më të madh që rrjedh në territorin e këtij qyteti. Skano tabelën.

Elementi 5

Ndihma a) Tabela tregon rrugën për te stadiumi.

Elementi 6

Ndihma a) Tabela ndodhet në një rrugë të emërtuar pas një qyteti tradicional të Kosovës.

Elementi 7

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni gjendet në kryqëzimin e rrugës Dëshmorët me rrugën Dituria dhe rrugën Islam Spahiu.
Ndihma b) Shumë pranë radio Kukësit ndodhet tabela e kërkuar. Skanoje atë!

Elementi 8

Ndihma a) Objekti ndodhet pranë Sheshit Skënderbej të qytetit te Kukësit dhe mban informacion në lidhje me ndërtimin e një ndërtese.
Ndihma b) Objekti që po kërkoni mban informacionin e një ndërtese të lartë e cila ndodhet pranë Bashkisë Kukës. Gjej dhe skano objektin.

Elementi 9

Ndihma a) Tabela ndodhet pranë Muzeut Etnografik dhe mban informacion për destinacionet me të afërta të qytetit të Kukësit.
Ndihma b) Tabela që po kërkon ndodhet pranë kullës në Sheshin Skënderbej të qytetit të Kukësit. Gjej dhe skano tabelën.Elementi 1

Ndihma a) Një nga degëzimet e rrugës Harila Bozdo.
Ndihma b) Tabela që duhet skanuar ndodhet midis Rr.Harilla Bozdo dhe Rr.Lami Monka.

Elementi 2

Ndihma a) Objekti që duhet skanuar ndodhet pranë lumit Gjanicë dhe shërben si “lidhëse” për Rr.Jorgji Panda dhe Rr.Kroni Andoni.

Elementi 3

Ndihma a) Tabela që duhet skanuar gjendet në një rrugë pingule me Rr. Agur Avdullai.

Elementi 4

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën që ndodhet në kryqëzim me Rrugën Teodor i II Muzaka.

Elementi 5

Ndihma a) Në kryqëzim me rrugën Alush Frakulla dhe në afërsi të rrugës Qamil Hamzo gjendet tabela që duhet skanuar.

Elementi 6

Ndihma a) Në afërsi të kishës Katolike, me drejtim për nga sheshi Europa Plaza gjendet tabela që duhet skanuar.

Elementi 7

Ndihma a) Rruga që bashkon rrugën Adem Emiri me rrugën Andrea Çuçi dhe rrugën Hasan Ceka.
Ndihma b) Tabela që duhet skanuar pozicionohet pingul me rrugën Naum Kaçaku.

Elementi 8

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën që ndodhet pingul me rrugën Ramiz Aranitasi.
Ndihma b) Rruga në të cilën duhet të skanoni tabelën shtrihet paralel me Rr. Leon Rei.

Elementi 9

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e cila ndodhet në kryqëzim me rrugën Naun Kacaku.
Ndihma b) Rruga shtrihet paralel me rrugën Ismail Qemali. Gjej dhe skano tabelën e rrugës së kërkuar.

Elementi 1

Ndihma a) Ndër monumentet më të bukura, më të mëdha dhe më të rëndësishme të historisë dhe kulturës shqiptare, sipas të cilit është emërtuar edhe lagja ku ndodhet.
Ndihma b) Ndër shekuj ky objekt krenarie kombëtare, i ngritur në 187 metra lartësi, ka mbartur emra të ndryshëm si :Antipatrea dhe Fortesa e Arbërve. Skano tabelën që orienton drejt tij.

Elementi 2

Ndihma a) Rruga ku duhet të nxitosh për të skanuar tabelën mban emrin e një fshati turistik në juglindje të Shqipërisë.

Elementi 3

Ndihma a) Monument në nder të të rënëve, i vendosur në një lagje të emërtuar sipas atyre që luftuan për çlirimin e Shqipërisë. Skano Objektin

Elementi 4

Ndihma a) Rruga mban emrin e një regjizori të njohur Korçar, i cili mbrojti diplomën në Moskë me përfshirjen e tij si Asistent Regjizor në filmin “Skenderbeu”. Gjej dhe skano tabelën e rrugës.

Elementi 5

Ndihma a) Identifikoni një përkujtimore të një date historike, pranë rrugës Antipatrea.

Elementi 6

Ndihma a) Mbiemri i individit pas të cilit është emërtuar rruga ngjason me emrin e krahinës ku bën pjesë qyteti i Beratit.

Elementi 7

Ndihma a) Skanoni tabelën që emërton një rrugë, degëzim i rrugës Antipatrea.
Ndihma b) Skano tabelën që mban emrin e një prej pjesëmarrësve të Kuvendit Kombëtar të Vlorës, nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë .

Elementi 8

Ndihma a) Tabela rrugore mban informacion për të gjithë vizitorët dhe ndodhet pranë Shëtitores së qytetit të Beratit. Gjej dhe skano tabelën.
Ndihma b) Në rrugën Antipatrea, pranë Xhamisë së Beqarëve mund të gjeni tabelën e kërkuar rrugore të cilën duhet t'a skanoni.

Elementi 9

Ndihma a) Skano tabelën e rrugës e cila mban emrin e një prej familjeve më të fuqishme historike të krahinës Roshnik në qytetin e Beratit.
Ndihma b) Kërko dhe skano tabelën e rrugës pingul me rrugën “Pavarësia”.

Elementi 1

Ndihma a) Në 1942, njësiti gueril rrëmbeu një sasi municionesh në këtë shtëpi. Gjej Shtëpinë Monument.
Ndihma b) Pikëtakimi i Rr. Tasin Jonuzi dhe Rr.Ymer Veshi. Skano Tabelën që emërton këtë rrugë.

Elementi 2

Ndihma a) Degëzim i Rr.Enver Jaho, në afërsi të Rr.Mis Durhan. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 3

Ndihma a) Objekti që duhet skanuar është një istitucion shtetëror që zbaton politikat rinore.

Elementi 4

Ndihma a) Rruga që duhet të gjeni e merr emrin nga shpallja e pavarësisë ,e shpallur në vitin 2008 të një shteti fqinj.

Elementi 5

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni i përket një rruge pingule me rrugën Zenel Murra.

Elementi 6

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni është e pozicionuar në pikën ku takohen rruga Reshat Osmani me rrugën Kasao Petoshari.

Elementi 7

Ndihma a) Tabela ndodhet në rrugën Vlorë – Kaninë dhe merr emrin pas një dëshmori nacionalist të qytetit të Vlorës.
Ndihma b) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila të çon drejt Kalasë së Kaninës .

Elementi 8

Ndihma a) Tabela e rrugës ndodhet shumë pranë tabelës së rrugës “Xhemil Bej Vlora”. Nxito dhe skanoje.
Ndihma b) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila ndodhet pingul me Rr. 4 Heronjtë në qytetin e Vlorës.

Elementi 9

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila ndodhet në afërsi të shkollës 9-vjeçare “4 Heronjtë”.
Ndihma b) Tabela e rrugës qe po kërkon ndodhet në kryqëzim të rrugës 4 Heronjtë me rrugën Xhezo Haremi.

Elementi 1

Ndihma a) Vangjel është emri i parë i kësaj rruge por dhe mbiemri sërish ngjan me një emër. Gjej tabelën pranë rrugës Rexhep Qosja dhe skanoje.
Ndihma b) Degëzim i Rr.Rexhep Qosja, pasi kalohet Rr. Vangjel Zhapa.
Skano Tabelën që mban emrin e rrugës.

Elementi 2

Ndihma a) Objekti që duhet skanuar është pranë një qendre emri i së cilës përkon me atë të kompozitorit Verdi.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga ku gjendet memoriali i Rilindësave. Skano tabelën.

Elementi 4

Ndihma a) Një degëzim i Rr.Xhevat Kallajxhi. Kërko dhe skano tabelën.

Elementi 5

Ndihma a) Tabela që duhet të identifikoni gjendet midis rrugës Bule Naipi dhe rrugës Memo Meto.

Elementi 6

Ndihma a) Objekti që duhet të identifikoni emërton një urë sipas themeluesit të pashallëkut të Janinës.

Elementi 7

Ndihma a) Skano tabelën që emërton rrugën në nder të princeshës legjendare të qytetit të Gjirokastrës.
Ndihma b) Skano tabelën e rrugës që ndodhet në një shtëpi karakteristike të ndërtuar me gurë pranë rrugës Evlia Çelebi .

Elementi 8

Ndihma a) Rruga është pingul me rrugën Jace Braja.Skano tabelën e rrugës
Ndihma b) Skano tabelën e rrugës që pozicionohet paralel me rrugën Idriz Guri.

Elementi 9

Ndihma a) Objekti që po kërkon përshkruan “Heroin e Popullit” për qytetin e Gjirokastrës.
Ndihma b) Objekti që po kërkon shtrihet përgjatë rrugës Shezai Çomo. Gjeje dhe skanoje.

Elementi 1

Ndihma a) Tabela e një rruge që mban mbiemrin e një princi mesjetar Shqiptar. Ajo ndodhet e pozicionuar pranë një një Hosteli.
Ndihma b) Degëzim i Rrugës në nder të Principatës së Muzakajve, në kryqëzim me Rr.Muço Qulli.
Skano tabelën që identifikon këtë rrugë.

Elementi 2

Ndihma a) Tabela që duhet skanuar tregon një rrugë paralele me Rr.Niko Kovaçi.

Elementi 3

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën që orienton drejt institutit që ndodhet në Bulevardin Rilindësat .

Elementi 4

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës pingule me Rrugën Koli Tupa.

Elementi 5

Ndihma a) Rruga ku gjendet tabela që duhet skanuar është vazhdimësi e rrugës Fan Noli.

Elementi 6

Ndihma a) Rruga merr emrin nga një organizatë politike, themeluar më 5 Janar të vitit 1877, zyrtarisht e formalizuar në 10 Qershor të vitit pasardhës.

Elementi 7

Ndihma a) Në pikëtakimin e Rrugës 28 Nëntori dhe rrugën Bajram Curri gjendet objekti që duhet të skanoni.
Ndihma b) Objekti që kërkoni për të skanuar ndodhet pranë Drejtorisë së Përgjithëshme të Tatimeve të qytetit të Korçës.

Elementi 8

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila mban emrin e një prej figurave më të mëdha të letërsisë shqiptare, autor i poemës “ Vaji i Bylbylit”.
Ndihma b) Tabela e rrugës që po kërkoni ndodhet në kryqëzim me Rr.Ismail Qemali .Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 9

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën e rrugës e cila ndodhet pingul me rrugën Shpresa Palla.
Ndihma b) Tabela e rrugës që po kërkon ndodhet në kryqëzim me rrugën Kryepiskopi dhe rrugën Thimi Mitko.Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 1

Ndihma a) Orientim për një nga plazhet më të bukura ranore të Shqipërisë. Gjej tabelën dhe skanoje.
Ndihma b) Skanoni tabelën që njofton mbërritjen tuaj në qytetin bregtetar më të afërt.

Elementi 2

Ndihma a) Pranë monumentit në nder të heroit tonë kombëtar gjendet një rrugë këmbësorësh.Skano tabelën.

Elementi 3

Ndihma a) Skano tabelën që të orienton drejt objektit më madhështor nga ku mund të shikojmë gjithë qytetin e Lezhës.

Elementi 4

Ndihma a) Kjo tabelë të orienton për oraret në një nga ndërtesat më të vizituara turistike të qytetit të Lezhës .Gjej dhe skano tabelën e dhënë.

Elementi 5

Ndihma a) Objekti që duhet të identifikoni mban emrin e një sovrani të Shqipërisë për periudhën 7 Mars – 3Shtator 1914.

Elementi 6

Ndihma a) Objekti që duhet të identifikoni gjendet midis shëtitores Gjergj Fishta dhe Shkallëve të Gurave.

Elementi 7

Ndihma a) Tabela që duhet të skanoni i përket një rruge me emrin e një politikani gjerman, e cila kryqëzohet me shëtitoren e Drinit.
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet të zbuloni ndodhet në kryqëzim me rrugën “Franc Jozef Strauss”.

Elementi 8

Ndihma a) Kjo tabelë të jep një informacion për periudhën helenistike. Gjej dhe skano tabelën.
Ndihma b) Tabela që duhet zbuloni shtrihet përgjatë Rr. Varosh. Nxito për të gjetur dhe skanuar tabelën.

Elementi 9

Ndihma a) Tabela e rrugës që po kërkon mban mbiemrin e 2 vëllezërve të cilët njihen si ngritësit e flamurit dhe shpalljes së pavarësisë së qytetit të Lezhës.
Ndihma b) Tabela e rrugës që po kërkon ndodhet pranë Drejtorisë së Shëndetit Publik të qytetit të Lezhës. Skano tabelën.

Elementi 1

Ndihma a) Një rrugë që ndryshe nga rrugët e tjera nuk mban emrin e një njeriu. Gjej tabelën në fillimin e kësaj rruge dhe skanoje.
Ndihma b) Rruga që të orienton për tu ngjitur në mal. Skano Tabelën.

Elementi 2

Ndihma a) Një banesë qytetare krutane e shndërruar në monument. Gjeje dhe skanoje.

Elementi 3

Ndihma a) Një rrugë “pozitive”. Gjej dhe skano tabelën e rrugës që ndodhet pranë Rr. Karl Gega .

Elementi 4

Ndihma a) Gjej dhe skano tabelën emërtuar pas një prej figurave më të mëdha të lëvizjes së humanistëve shqiptarë të shekujve X-XVI.

Elementi 5

Ndihma a) Tabela që duhet të identifikoni emërtohet sipas birit të një familje fisnike mesjetare, në afërsi të rrugës së Hykëve.

Elementi 6

Ndihma a) Tabela që duhet të identifikoni gjendet në pranësi të rrugës Lek Zaharia dhe i përket një banese ku ka jetuar një figurë e shquar.

Elementi 7

Ndihma a) Tabela që duhet të gjeni dhe skanoni gjendet përgjatë rrugës Kryesore.
Ndihma b) Tabela qe duhet te skanoni ndodhet shumë pranë rrugës Bërdakë , degëzim i rrugës Kryesore.

Elementi 8

Ndihma a) Tabela e rrugës ndodhet pranë “Rrugës Kryesore” dhe “Rrugës Shullaz”.
Ndihma b) Skano tabelën e rrugës e cila ndodhet në afërsi të rrugës“Kryesore”.

Elementi 9

Ndihma a) Tabela e rrugës të cilën duhet të skanoni ndodhet në një nga degëzimet e “Rrugës Kryesore”.
Ndihma b) Skano tabelën e rrugës e cila ndodhet në kryqëzim të rrugës Sute me rrugën Zenel Kaloshi.

Elementi 1

Ndihma a) Të dhënat tani i ruajmë në databazë por më parë ato mbaheshin në... Gjej institucionin.
Ndihma b) Kërko dhe skano institucionin ku ruhen gjithë dokumentacionet e rëndësishme ndër vite.

Elementi 2

Ndihma a) Një trashëgimni e paçmueshme mbi 1400 vjeçare. Gjej dhe skano tabelën orientuese për ta arritur.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga ku duhet të nxitoni për të skanuar tabelën është emërtuar pas njërit prej 3 vëllezërve më të shquar rilindas.

Elementi 4

Ndihma a) Skano tabelën e rrugës e cila gjendet midis Rrugës Çeta e Mokrës dhe Rrugës Islam Dami.

Elementi 5

Ndihma a) Buzë liqenit, përgjatë një rruge në nder të punëtorëve gjendet objekti që duhet skanuar.

Elementi 6

Ndihma a) Përgjatë rrugës Gani Butka me drejtim rrugën e Dëshmorëve gjendet tabela që duhet skanuar.

Elementi 7

Ndihma a) Tabelë rrugore që orienton drejt atraksioneve turistike, përgjatë rrugës Industriale.
Ndihma b) Gjej dhe skano tabelën rrugore e cila ndodhet në rrugën Industriale shumë pranë rrugës Ismail Derdusha.

Elementi 8

Ndihma a) Skano tabelën e rrugës e cila mban emrin e patriotit të shekullit XVIII i cili doli kundër ushtrisë turke në vitet 1750-1769.
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet të skanoni ndodhet në kryqëzim me Rr.Dëshmorët e Pojskës.Nxito dhe skano!

Elementi 9

Ndihma a) Tabela e rrugës të cilën duhet të skanoni ndodhet në një nga degëzimet e “Rrugës Kryesore”.
Ndihma b) Tabela orientuese ndodhet në kryqëzim të rrugës së Vilave me rrugën Sul Starivari .Gjej dhe skano tabelën .

Elementi 1

Ndihma a) Një individ, mbiemri i të cilit ngjason me një titull fetar. Gjej rrugën me këte emër dhe skano tabelën.
Pikë orientuese është rruga pranë Zjarrfikëses.
Ndihma b) Objekti që duhet skanuar emërton rrugën që ndodhet në fund të Rr. Pranë Zjarrëfikëses

Elementi 2

Ndihma a) Objekti që duhet skanuar emërton rrugën në të cilën gjendet një autoservis, emri I të cilit nënkupton një “rekord”.

Elementi 3

Ndihma a) Rruga, së cilës i përket objekti i rradhës, ndodhet në lagjen Loni Dhamo. Skano tabelën.

Elementi 4

Ndihma a) Kjo rrugë mban emrin e një prej shkollave të qytetit të Lushnjes. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 5

Ndihma a) Kjo rrugë gjendet në afërsi të lagjes Skënder Libohova dhe përbri Shëtitores së stadiumit. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 6

Ndihma a) Kjo rrugë merr emrin nga poeti i njohur rilindas, autor i veprës Baba Tomorri.
Elementi 7

Ndihma a) Objekti që duhet të skanoni gjendet përgjatë Shëtitores së Palmave.
Ndihma b) Skanoni tabelën e rrugës e cila ndodhet pranë varrezave të “Dëshmorëve të Lushnjës”.

Elementi 8

Ndihma a) Kjo rrugë mban emrin e historianit të njohur , autor i veprës “Historia e Skenderbeut”. Gjej dhe skano tabelën.
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet të skanoni mban emrin e historianit më të vjetër Shqiptar. Edhe një institucion arsimor privat mban këtë emër.

Elementi 9

Ndihma a) Skano tabelën e rrugës e cila ndodhet përkrah tabelës së rrugës Arben Vogli.
Ndihma b) Kjo tabelë rruge ndodhet pranë një xhamie dhe është në kryqëzim me rrugën Dora D’Istria dhe rrugën Ali Fuga.Elementi 1

Ndihma a) Në kujtim të betejës së zhvilluar në Maj të vitit 1908, këtij monumenti i është dhënë emri i çetës që luftoi në këtë betejë.
Ndihma b) Skano monumentin në lavdi të betejës fitimtare të çetës që asgjësoi garnizonin turk në Maj të 1908

Elementi 2

Ndihma a) Një degëzim i rrugës që mban emrin e atdhetarit që ngriti flamurin në Vlorë.Tabela e kësaj rruge është një datë historike.

Elementi 3

Ndihma a) Objekti që duhet të identifikoni dhe skanoni është një nga atraksionet turistike më të njohura në Sarandë, ndërtuar në shekullin e XVI.

Elementi 4

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës që mban emrin e një prej instituteve më të njohura veterinare në Shqipëri

Elementi 5

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës që bashkon rrugën Janaq Kumi me rrugën përbri.

Elementi 6

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës që merr emrin nga heroi i popullit, i cili humbi jetën gjatë luftimeve me forcat gjermane më 29.03.1944.

Elementi 7

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës që merr emrin nga heroi i popullit që humbi jetën në kampin e përqëndrimit në Mathauzen më 5.03.1945
Ndihma b) Tabela e rrugës që duhet skanuar ndodhet në kryqëzim me rrugën Alex Verli.

Elementi 8

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës e cila ndodhet pingul me rrugën Lefter Talo .
Ndihma b) Tabela e rrugës së dhënë shtrihet paralel me Rr Mitro Dhimertika. Gjej dhe skano tabelën.

Elementi 9

Ndihma a) Gjej dhe zbulo tabelën e rrugës e cila ndodhet pranë Sheshit Geraldina të qytetit të Sarandës.
Ndihma b) Tabela e rrugës së dhënë ndodhet në kryqëzim të rrugës Flamurit me rrugën Lefter Talo. Gjej dhe skano tabelën.

ZBULO ELEMENTET

Shkarko në

Na ndiq në