Vodafone City 0%

SARANDA


Qyteti me mbi 2000 vjet histori është kaq i pasur në vlera të rralla të trashëgimisë kulturore dhe arkeologjike shqiptare, por edhe evropiane. Trashëgimia e pasur arkeologjike e gërshetuar me bukuritë e natyrës, si dhe portin e saj natyral, janë provat se Saranda që në kohët e hershme, vizitohej edhe për shkak të pranisë së disa elementëve të çuditshëm në rrënojat e mureve rrethuese, pjesë të të cilave ndodhen edhe në shëtitoren e qytetit. ÇUDI. Qyteti gjithnjë ka shërbyer si portë. Në lashtësi, si porta hyrëse për në rajon. I përmendur nga disa historianë të asaj kohe si Straboni, Ptolemeu, Ciceroni, qyteti njihet me emërtimin, Onhezmi. Sipas gjuhës latine, Onhezi ishte një erë juglindore e cila frynte dhe lehtësonte udhëtimet. Udhëtimin për KU? A mos vallë është pikërisht Saranda, destinacioni i parafundit për në Dimensionin tjetër? Na mbetet ta zbulojmë nëpërmjet gjetjes së elementeve.Shënim: Përshkrimet e mësipërme janë krijimtari letrare ku janë përdorur edhe fakte historike

FITUESIT

1 Kostaq Dhima - Samsung Galaxy S8

2 Eljud Lala - Vodafone Smart 6 Speed

3 Nisli Gjini - Vodafone Smart 6 Speed

4 Kristina Dhima - Vodafone Smart 6 Speed

5 Fejzi Brahimaj - Vodafone Smart 6 Speed

6 Nikolica Nani - Vodafone Smart 6 Speed

ZBULO ELEMENTET

Shkarko në

Na ndiq në