Vodafone City 0%

LEZHA


Princesha byzantine Ana Komnena, në shek. XII e quajti Lezhën një qytet te ngritur në ajër, që mund të shihet nga të gjitha anët. Në këtë qytet ku janë përplasur dallgët e pafundme të historisë, ka qenë Jul Ccezari, dhe po atje, Skënderbeu, u kërkoi besën princërve shqiptare. Nuk është rastësi që nga Lezha vjen zbulimi më i madh arkeologjik i epokës së bronzit, gjetja e thesarit prej 120 sopata prej bronzi, shumica të vogla, të tipit kelt dhe të tjerat më të mëdha të tipit "dalmato-adriatikas". Me dritën e veçantë që emetonin nga nëntoka, armët e lashta të ftonin në betejën e radhës. Lissitani i lashtë ka tërhequr gjithnjë mistershëm arkeologw nga vende të ndryshme të botës, në tentativat e pandërprera për gjetjen e vendndodhjes së elementëve.Shënim: Përshkrimet e mësipërme janë krijimtari letrare ku janë përdorur edhe fakte historike

FITUESIT

1 Dorian Loci - Samsung Galaxy S8

2 Ylvi Kruja - Vodafone Smart 6 Speed

3 Emanuela makollari - Vodafone Smart 6 Speed

4 Serafin Gega - Vodafone Smart 6 Speed

5 Zef Gega - Vodafone Smart 6 Speed

ZBULO ELEMENTET

Shkarko në

Na ndiq në