Vodafone City 0%

BERATI


Dy çekanë guri dëshmojnë për fillimin e jetës në këtë qytet para Periudhës së Bronzit, 2600-1800 p.e.s.. Në kështjellën legjendare të Antipatreas (Berati i sotëm), janë vënë re ndër shekuj, rrezatime të çuditshme që përsëriten me saktësi të mahnitshme kohore, çdo 25 vjet, ditë e martë, ora 3 e mëngjesit. Mbase jo më kot kjo kështjellë quhej nga romakët: Albanorum oppidium (fortesa e Arbërve). Në një nga kishat e kësaj fortese, studiuesi francez Pjer Batiffoli, zbuloi “Codex purpureus Beratinus” (Kodiku i Purpurt i Beratit ), i shkruar në shek. IV p. e. s. dhe së bashku me “Codex aureus Anthimi” (Kodiku i artë), janë pjesë e kujtesës botërore.Shënim: Përshkrimet e mësipërme janë krijimtari letrare ku janë përdorur edhe fakte historike

FITUESIT

1 donald totaj - Samsung Galaxy S8

2 Xhoi Sado - Vodafone Smart 6 Speed

3 Robert Shehaj - Vodafone Smart 6 Speed

4 Marius Idrizi - Vodafone Smart 6 Speed

5 Shpetim syri - Vodafone Smart 6 Speed

6 josalb tetova - Vodafone Smart 6 Speed

7 Endrit Ferhati - 10 GB Internet

8 Mariglen Hoxha - 10 GB Internet

9 namik hoxha - 10 GB Internet

10 Albano Idrizi - 10 GB Internet

11 Donald Reovica - 10 GB Internet

12 Kristi Tabaku - 10 GB Internet

13 pandeli shkurti - 10 GB Internet

14 kledjon kolldani - 10 GB Internet

ZBULO ELEMENTET

Shkarko në

Na ndiq në